Opfriscursus zwemmen, "Zwemveilig op vakantie"

In een reeks van vijf lessen van 50 minuten is er aandacht voor de zwemslagen, survival onderdelen en zwemmend redden, waardoor de zwemveiligheid extra geoefend wordt voor de vakantie. De cursus is bedoeld als opfriscursus voor kinderen die al in het bezit zijn van de zwemdiploma’s A en B.

Waarom opfrissen?
Kinderen leren al op jonge leeftijd zwemmen. Een positieve tendens, omdat de gemiddelde leeftijd waarop kinderen ‘zwemveilig’ zijn steeds lager ligt. Het is echter van belang dat kinderen regelmatig blijven zwemmen om te voorkomen dat ze de zwemslagen verleren. De praktijk leert dat niet alle kinderen regelmatig zwemmen. Daarnaast zwemmen de meeste kinderen na het behalen van de zwemdiploma’s vaak alleen nog de schoolslag. In de opfriscursus komen alle zwemslagen weer aan bod, leren de kinderen wat je moet doen als je uit een boot valt of onder een boot terecht komt. Ook leren ze hoe je iemand uit het water kan redden.
De kinderen raken in vijf lessen weer helemaal vertrouwd met het water en de verschillende zwemslagen. Het is een optimale en leuke voorbereiding om zwemveilig op vakantie te gaan. 

Kosten
De kosten voor vijf lessen van 50 minuten bedragen €49,- 
De groep bestaat uit maximaal 11 kinderen. Aan het einde van de cursus ontvangen de deelnemers een deelnamecertificaat.

Wanneer start de opfriscursus?
Er kan gekozen worden voor de opfriscursus op de woensdag óf op de donderdag. 

 • Woensdag:
  Er wordt gelest van 15.20 uur tot 16.10 uur. 
  Voor cursus 1 wordt gelest van 23 juni t/m 21 juli, waarbij er iedere woensdag een les is.
  Voor cursus 2 zijn de lessen van 28 juli t/m 25 augustus, waarbij er iedere woensdag een les is.
 • Donderdag:
  Er wordt gelest van 16.15 tot 17.05 uur.
  Voor cursus 3 vindt de eerste les plaats op donderdag 17 juni. Tot en met 15 juli wordt er iedere donderdag gelest. 

Bij grote animo worden er meer groepen gevormd. 
Opgeven kan via het formulier op onze inschrijfpagina of bij de receptie van het zwembad. Voor meer informatie kunt u atijd telefonisch contact opnemen met het zwembad of een mail sturen naar info@zwembaddebeemd.nl