Informatie zwemmen vanaf 16 mei

Vanaf zaterdag 16 mei zal zwem- en sportcentrum De Beemd de deuren weer openen voor bezoekers. Door de strikte beperkende coronamaatregelen die er gelden zal uw zwemmoment anders verlopen dan u gewend. Wij volgen hierin het protocol van de samenwerkende organisaties in de zwembranche. Dit protocol is in nauwe samenwerking met het RIVM vastgesteld. Voor de verschillende doelgroepen en activiteiten gelden er specifieke maatregelen waaraan iedere zwemmer zich dient te houden. Alleen dan kunnen wij de veiligheid voor bezoekers en medewerkers optimaal borgen. Wij rekenen op uw begrip en medewerking. 

Op dit moment bieden wij de volgende activiteiten in aangepaste openingstijden aan. Afhankelijk van toekomstige versoepeling of aanscherping van de landelijke regels, kunnen activiteiten uitgebreid of beperkt worden.

  • Banenzwemmen
  • Zwemlessen
  • Seniorenzwemmen (diep en ondiepe bassin)
  • Aquarobic
  • Aquajogging
  • Ouder- en kindzwemmen
  • Zwangerschapzwemmen
  • Volwassenzwemles
Dit betekent dat recreatief zwemmen op dit moment nog NIET mogelijk is. Tevens is het nog niet mogelijk om in de horeca iets te kopen.
 
Algemeen
Houd de door het RIVM voorgeschreven afstanden aan. Op dit moment is dat 1,5 meter voor personen ouder dan 12 jaar. Daarnaast blijf thuis bij klachten bij uzelf of gezinsleden. De uitgebreide RIVM veiligheid en hygiëneregels die gelden, vind u HIER terug. Bij het maken van een reservering krijgt u deze ook toegezonden per mail. 
 
Reserveren en instructies
Er geldt een beperkte zwemcapaciteit. Voor iedere zwemactiviteit dient u een plek te reserveren, met uitzondering van zwemlessen, dit zijn vaste groepen. Reservering is noodzakelijk tot er vanuit de overheid versoepeling mogelijk is. Een activiteit duurt maximaal 45 minuten (met uitzondering van zwemlessen, daarbij houden we de reguliere 50 minuten aan). Klik HIER om te reserveren. 
Een reservering kan maximaal 7 dagen vooruit worden gedaan. Kom alleen op een vooraf gereserveerde en bevestigde tijd naar De Beemd. Vragen kunt u telefonisch of via mail stellen. 
Gelieve niet eerder dan 5 minuten voor aanvang van het gereserveerde tijdvak naar De Beemd te komen. 
Bij het reserveren vragen wij om uw mailadres. Op dit mailadres ontvangt u de instructies die gelden voor de activiteit waar u aan deelneemt. Wij gaan ervan uit dat wij hiermee iedere bezoeker op de juiste wijze kunnen bereiken en instrueren.
 
Ticketing
Het inchecken kan zoals u gewend bent, bij de receptie. Onze receptiemedewerker is gewoon aanwezig, achter plexiglas. U kunt met uw Beemd-toegangspas zelf inchecken door de pas door de reader te halen. Eventuele betaling van een entreekaartje, kan alleen met PIN.
 
Douche, toiletgebruik en handenwassen
U wordt verzocht voorafgaand aan het bezoek thuis naar het toilet te gaan. Toiletbezoek in de accommodatie dienen wij tot een minimum te beperken. Bij gebruik van het toilet kunt u zelf zorgen voor desinfectie met de schoonmaakmiddelen die aanwezig zijn. 
U wordt verzocht om thuis voor- en na het zwemmen te douchen. Douchen op het zwembad is op dit moment niet toegestaan. 
Was vooraf en na afloop van het zwembadbezoek uw handen met water en zeep, minimaal 20 seconden. 
 
Routing en omkleden
U wordt gevraagd om de badkleding onder uw gewone kleding te dragen. U krijgt een omkleedplek toegewezen bij het inchecken bij de receptie. Dit is een wisselcabine of gemeenschappelijke kleedruimte. Op deze vaste plek kleedt u zich om (voor en na het zwemmen). Uw kleding neemt u mee naar het bad en kunt u op een persoonlijke stoel neerleggen. Zorg dat u badslippers aan heeft. Er kan geen gebruik worden gemaakt van de kluisjes. Dus laat waardevolle spullen zoveel mogelijk thuis.
Om niet teveel te veranderen voor bezoekers, blijft de routing gelijk. Doordat wij werken met tijdblokken en duidelijke markering waar mensen kunnen wachten, kunnen wij met uw medewerking de 1,5 meter afstand tot bezoekers en medewerkers realiseren. 
Na afloop van het zwemmen wordt u vriendelijk verzocht De Beemd direct weer te verlaten, zodat u ruimte maakt voor de volgende zwemmers. 
 
 
Klik HIER om een plek te reserveren voor banenzwemmen, seniorenzwemmen, Aquajoggen, Aquarobic en Ouder Kind Zwemmen. De maatregelen zorgen er voor dat we slechts een beperkt aantal zwemplaatsen beschikbaar hebben. 
 
Bij het verlenen van EHBO hanteren wij de corona richtlijnen die het Rode Kruis heeft opgesteld. Klik HIER voor een overzicht van de richtlijnen. 
 
Mocht u naar aanleiding van uw ervaring bij De Beemd tips of aanvullingen hebben, dan horen wij die graag. Spreek op de locatie een medewerker van De Beemd aan, stuur een mail naar info@zwembaddebeemd.nl of neem telefonisch contact met ons op via 0573-252620. 
Zo zorgen we gezamenlijk voor een veilig en fijn zwemmoment.
 
Bovenal wensen wij u heel veel zwemplezier!