x enquete formulier

Help de Beemd

Door het beantwoorden van 5 korte vragen!

Start enquete

Organisatie

Zwem- en sportcentrum De Beemd wordt vanaf 1 januari 2016 geëxploiteerd door Stichting De Beemd. Daarvoor was de exploitatie drie jaar lang in handen van de gemeente Lochem. Het bestuur van de stichting verricht haar werkzaamheden op vrijwillige basis.
 
Team

Het team van zwem- en sportcentrum De Beemd bestaat uit gemiddeld 20 mensen. Uiteenlopend van zweminstructeurs, horecamedewerkers en receptiemedewerkers.

Locaties

Stichting De Beemd beheert een tweetal locaties. Dat is allereerst de locatie aan de Zutphenseweg 110 waar een zwembad, sporthal, gymnastiekzaal en vergaderruimte is gevestigd. Daarnaast verhuurt de stichting ook het gymnastieklokaal aan het Curieplein in Lochem.

Bezoekers

Het zwembad is een begrip in Lochem en omstreken. De Beemd is geschikt voor recreatief-, instructie-, doelgroep- en verenigingszwemmen. Jaarlijks maken ongeveer 100.000 bezoekers gebruik van het zwembad.

De sporthal en gymnastiekzalen worden veelal verhuurd aan het (basis)onderwijs uit Lochem. In de avonduren maken zo’n 15 vaste sportverenigingen gebruik van sportlocatie.