Schoolzwemmen

Het schoolzwemseizoen bestaat uit 36 keer. Alle kinderen worden zoveel als mogelijk ingedeeld in groepen die oefenen voor het zelfde diploma. Het badpersoneel toetst en houdt bij welke eisen de kinderen al beheersen en ook de bijzonderheden van de kinderen. Verder is ons motto dat de kinderen met plezier komen en blijven zwemmen. Het terugdringen van de bewegingsarmoede bij de jeugd en deze kennis laten maken met wateractiviteiten die bijdragen aan een zinvolle vrijetijdsbesteding
Ook komt het wel voor dat kinderen ergens problemen mee hebben, vaak proberen we de kinderen uit te dagen zodat ze ons laten zien wat ze dan wel kunnen, om vervolgens hier op door te gaan.(niets moet maar we gaan het wel proberen!) 
Via deze weg proberen we regelmatig te kijken of er kandidaten zijn voor een diploma. 

Certificaat
Voor de kinderen die al in bezit zijn van deze 3 diploma’s bieden we een soort natte gymnastiek aan waarin wij in drie periodes oefenen op wedstrijdzwemmen, reddingszwemmen en een hindernis parcours met een bal. Na een oefenperiode op een van deze onderdelen worden er wedstrijden gehouden om meetmomenten te sparen voor het certificaat. De resultaten zijn te zien op een certificaat dat de kinderen aan het eind van het jaar ontvangen van De Beemd.

Wil jij ook schoolzwemmen?
Schoolzwemmen is niet langer verplicht. Gelukkig doen de meeste scholen in Lochem mee. Wil je als school meedoen met schoolzwemmen, neem dan gerust contact met ons op.